Как чистият офис повишава продуктивността на служителите?

Множество проучвания доказват пряката връзка между чистия офис и продуктивността на служителите. Повече от 90% от анкетираните в изследване на Staples Corporation по темата споделят, че се чувстват по-продуктивни в чист и поддържан офис, а близо 80%, че в такава среда се повишава качеството им на работа. Други проучвания посочват, че недобре почистения офис влияе негативно и на концентрацията на хората в него.

Как професионалното почистване може да направи служителите по-продуктивни, по-ефективни и по-съсредоточени в работата си? Вижте нашите съвети:

МОТИВАЦИЯ

Всички сме усещали удовлетворение след като почистим и подредим например дома или колата си. Подредените и добре изглеждащи пространства ни правят по-спокойни, уверени и концентрирани. Те значително помагат на служителите да бъдат по-организирани и мотивирани в работния процес. Въздухът в професионално почистените офиси съдържа много по-малко прахови частици и е с много по-добро качество, което има влияние и върху работата на мозъка.

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Изчистеното и подредено работно място създава професионална атмосфера. Не можем да очакваме от персонала ни да бъде организиран и отговорен, ако ние не му предложим работна среда, която да носи това усещане. Чистият и приветлив офис показва сериозно отношение и буди доверие в компанията както в служителите, така и в клиентите.

НАМАЛЯВА НИВАТА НА СТРЕС

Неслучайно стресът е наричан „болестта на 21 век“. Забързано ежедневие, крайни срокове, лишаване от почивка по време на работния ден допринасят за повишаването на нивата на стрес. Той е и сред причинителите на около 40% от болестите при служителите.

Това води до намален състав, нежелание и демотивация за работа. От своя страна мръсният, разхвърлян офис допълнително увеличава нивата на стрес и напрежението в екипа. Затова е добре работодателите да обръщат внимание на хигиената и добрия външен вид на средата, която осигуряват на служителите си. 

Как можем ние в House Cleaning Services (HCS) да ви помогнем?

Абонаментното почистване, което предлагаме е най-сигурният начин офисът ви да изглежда винаги на високо ниво, а служителите в него – организирани, мотивирани и продуктивни.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button