Дезинфекция в офиса

В усложнената епидемиологична обстановка и в сезона на вирусите дезинфекцията е от съществено значение за здравето ни. Въпреки частичния локдаун, някои от нас все още работят в своите офиси и за да се чувстваме защитени и спокойни по време на работа е необходима ежедневна професионална дезинфекция.

НАШИТЕ СЪВЕТИ

  • Можете да защитите себе си и колегите си от разпространението на вируси, като редовно почиствате добре и дезинфекцирате работното си място. Това е от изключително значение за обществено достъпните зони в момента като аптеки, дрогерии, магазини, банкови офиси, градски транспорт и др.
  • Избирайте внимателно препаратите, които ползвате за дезинфекция. Нека те да са специално разработени за тази цел. Не забравяйте да вземете подходящи предпазни мерки, когато използвате препарати за почистване и дезинфекция като спазвате инструкциите им за употреба.
  • Следете за доброто състояние на помощните почистващи средства. Прахосмукачки, метли, кърпи трябва да са винаги почистени и поддържани, защото иначе рискуваме да не постигнем добри резултатите дори и да изберем качествени препарати.
  • Не бъркайте почистването с дезинфекцията. Почистването премахва само мръсотията, докато дезинфекцията унищожава вредните микроорганизми като бактерии и вируси и е важна стъпка в превенцията на COVID-19.
  • Обръщайте внимание на зоните, до които има най-често достъп, като ги обработвате на няколко часа. В заповед № РД-01-609/21.10.2020 Министерство на здравеопазването посочва, кои са т.нар. критични точки, които не бива да се пропускат:

Заповед № РД-01-609/21.10.2020 г.:

2. Установяване на критични точки и кратност на обработките
2.1. За всеки обект се определят критичните точки, които подлежат на дезинфекция.Критични точки са всички повърхности, свързани с поток на хора, както и често докосваните повърхности (бюра, чинове, дръжки на врати, прозорци, ръкохватки в градския транспорт; ключове за осветление, бутони на асансьори, банкомати; парапети; фитнес уреди; гишета за обслужване на пътници/клиенти; стационарни телефони и апарати, сензорни екрани, тоалетни чинии, мивки, кранове и много други често докосвани с ръцете повърхности, в зависимост от спецификата на всеки обект/работно място, подови покрития).

2.2. Критичните точки подлежат ежедневно на периодична дезинфекция.

За качествена дезинфекция препоръчваме да се обърнете към професионалисти. Вижте с какво можем да ви помогнем ние във видеото:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button