5 съвета за успешно пролетно почистване

Пролетта е символ на новото и чисто начало. Искаме да дадем отново старт на слънчевите  дни, на повечето разходки, да освежим и разчистим домовете си. Често след дългата зима традиционното пролетно почистване е неприятна и обезкуражаваща задача. Затова подготвихме 5 съвета, които да ви помогнат и мотивират по-бързо и лесно да се справите с това задължение.

СТАЯ ПО СТАЯ

Започнете почистването стая по стая. Това е най-ефективният начин за добър резултат, защото така ще можете да обърнете повече внимание на отделните части от помещението. Особено на онези, които сте пренебрегвали по-дълго време. Можете да си направите списък с основните точки на почистване.

ОРГАНИЗИРАЙТЕ И ПОЧИСТЕТЕ

Използвайте следния подход: идентифицирайте проблемните области, анализирайте причината за бъркотията, определете какво е решените и го приложете. Един от най-големите проблеми пред подредения дом са множеството разпилени вещи. За да се справите с тях ви предлагаме да ги сортирате в няколко категории – за изхвърляне, за прибиране и т.н. Това ще ви помогне да организирате хаоса.

ВСИЧКИ УЧАСТВАТ

Нека пролетното почистване се превърне в работа за цялото семейство и всеки има своя задача, за която да отговаря. Децата могат да бъдат отлични помощници, само им дайте подходящи за възрастта задължения. Пуснете малко музика, за да разведрите атмосферата и не забравяйте:

„Сговорна дружина планина повдига“.

СЕЗОННИ ДОМАКИНСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Предвидете време и за онези сезонни домакински задължения, които правим няколко пъти в годината. Почистването на прозорците, прането на килимите и подготовката за използване на терасата/двора освежават осезателно дома ни. Също така моментът е подходящ да приберем зимните дрехи и одеяла и да извадим пролетната декорация за дома.

СЪЗДАЙТЕ НОВИ НАВИЦИ

Сигурни сме, че пролетното почистване ви е припомнило, че навиците за системно поддържане на дома спестяват много усилия. Улеснете следващото основно почистване като свикнете да отделяте по 15 минути всеки ден, за да свършите нещо дребно вкъщи. Това ще ви помогне да се радвате винаги на свеж, подреден и уютен дом.

Ако все пак предпочитате професионалист да свърши тази задача вместо вас, ние сме насреща! Свържете се с нас ТУК

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button